Предстоящи събития през юли в Природонаучен музей - Черни Осъм

Природонаучен музей - Черни Осъм Природонаучен музей - Черни Осъм

Имаме удоволствието да ви информираме за поредицата от интересни образователни събития, които ще се проведат през месец юли в Природонаучния музей.

В следващите редове ще ви представим подробности за всяко събитие:

1. "Лято в люлката на природата“ по Културен календар към община Троян- събитие, което ще се състои на 7., 8. и 9. юли. Потапяне в атмосферата на природата чрез различни културни активности.

  • Лятно кино в двора на музея - на 7. юли от 20:00 часа ще бъде прожектиран български филм под звездите в двора на музея.
  • Художествен пленер "Любим герой" - на 8. юли от 10:30 часа, творчество чрез рисуване върху стъкло с Мая Съева.
  • В същия ден от 20:00 часа ще се проведе "Вечерта на щуреца" - музикална вечер с Гери Костова и "Ядливите растения" с Мирослав Димитров и Милена Георгиева.
  • Експедиция с водач - на 9. юли от 10:00 часа ще се организира разходка, която ще има за цел да запознае гостите с природата в района на Черни Осъм.

2. "Природа и МАТЕМАТИКА" - всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 11:00 ч. през месеците юли и август ще се провеждат безплатно уроци по математика за ученици от 5. до 7. клас с водещ Лилия Врачовска.

3. От 10. до 24. юли открита изложбата "ДОМ - в обятията на българските планини" на Иван Христов, като официалното откриване ще се състои на 10. юли в 18:00 часа в музея.


4. Летни дейности за деца - от 17. до 21. юли между 10:00 и 14:00 часа ще бъдат провеждани занимания за деца на тема "Птиците около нас" в Природонаучния музей.

5. На 29. юли, от 10:00 до 14:00 часа, се отбелязва Ден на Рейнджъра със събитието "Ако бях парков рейнджър". В двора на музея ще има различни тематични занимания като изследователски предизвикателства, катерачна стена, въжен тролей. Гости в събитието ще бъдат Скаутски клуб "Диви пчели" от град Плевен, събитието е съвместно с Национален парк "Централен Балкан".

Всички посетители, независимо от възрастта и интересите им, са добре дошли да се насладят на богатата програма и да открият красотата на природата чрез забавление и образование.

Споделяне