"Лято в люлката на природата" - незабравимо събитие, обединяващо култура и природа

През изминалата седмица, от 7-ми до 9-и юли, Природонаученият музей -Черни Осъм, се превърна в сцена на истинско празненство на природата. Събитието, организирано от музея с финансовата подкрепа на община Троян, ( по културен календар за 2023 година) привлече любители на изкуството, музиката и храната.

В музея бяха проведени множество дейности, които предизвикаха вълнуващ интерес у посетителите.

Петък вечер (7. юли) беше посветена на българското кино, като под звездите бе излъчен стар български филм.

Съботният ден (8. юли) започна с креативността и изкуството на децата, които с помощта на Мая Съева рисуваха върху стъкло. Чашите, които сами изработиха, бяха подарък за всяко дете.

Вечерта на същия ден гостите бяха пленени от музикалното и кулинарно пътешествие, което се превърна в истинско удоволствие за сетивата. Гери Костова и Светослав Тодоров със своите китара и гайда създадоха магия на сцената, докато Милена Георгиева и Мирослав Димитров предложиха изискана трапеза, вдъхновена от "Ядливите растения". Гостите се насладиха на вкусни ястия, докато се запознаваха с интересни факти за растенията и производството на хляб с квас.

Събитието завърши с разходка на открито в неделния ден (9. юли). Част от екипа на музея показа на групата разнообразието от растения, гъби и животни в региона. Особено вълнуващо беше наблюдаването и определянето на различните видове птици около нас.

"Лято в люлката на природата" се превърна в истинско топло юлско събитие, което обедини хората с културата и природата. Всеки посетител откри радостта от новото изживяване и създаде незабравими спомени и впечатления. Организаторите изразяват благодарността си към община Троян за финансовата подкрепа, която допринесе за успешното провеждане на събитието.

Споделяне