Инж. Николай Райковски и Вероника Тодорова са новите заместник-кметове на Община Троян. Ангел Ангелов остава начело на финансовия ресор

На извънредното заседание на Общински съвет-Троян, провело се на 16.11.2023 г., Кметът Михайлова представи пред новоизбраните общински съветници новите заместник-кметове, които ще застанат до нея в четвъртия ѝ мандат.

Инж. Николай Райковски, досегашен директор на дирекция „Строителство“ поема поста след пенсионирането на инж. Бистра Чолакова. Припомняме, че инж. Райковски има дългогодишен опит в сферата. През 2015 г. той пое отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“. Преди това бе част от администрацията, в ролята си на главен специалист „Техническо обслужване” в друг общински отдел – „ТСУ, кадастър и регулация”. Завършил е строителния техникум в Плевен (ТСА „Никола Фичев”) и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Преди назначението си в Общината - 5 години е бил служител в общинското водоснабдително дружество „ВиК – Стенето” ЕООД, а преди това 3 години работи като технически ръководител в строителна фирма, в частния сектор. Важен момент в професионалната биография на инж. Райковски е участието му в екипа за управление на най-мащабния строителен проект, осъществяван от Община Троян – „Изпълнение на втори етап на интегрирания воден цикъл на град Троян”, на проектите за реконструкция на ул. „Г.С.Раковски“, повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради, ул. „Васил Левски“, ул. „Стара планина“ в Орешак и др. Той ще оглави ресора „Устройство на територията, строителство, планиране и проекти“ и пряко ще ръководи и контролира дейността на: Дирекция „Анализ, планиране и проекти“; Дирекция „Устройство на територията“; Дирекция „Строителство“.

Вероника Тодорова е позната като артистична, творяща личност. След като прекарва близо 20 години в Германия, Вероника се завръща в родината, в селото, с което свързва детството си – Дебнево, и започва да преподава на деца в местното училище. Вероника Тодорова е била на едни от най-големите сцени, със световноизвестни изпълнители. Дирижира два оркестъра, преподавател в различни училища и музикални школи. За кратко време тя съумя да допринесе за културния живот на общината ни като създаде и разви музикалния фестивал „Jam on the river“. Създава и модел на иновативно обучение по музика в ОУ „Иван Вазов“ в Дебнево. Преподава музика в НЧ „Наука 1870“ – Троян. През 2023 г. получава награда от Кмета на Общината за постижения в образованието. Новите предизвикателство и отговорност пред нея са свързани с поемането на ресора „Образование, култура, социални и младежки дейности“, който до скоро заемаше новоизбраният общински съветник Розалина Русенова.

Ангел Ангелов, който е част от ръководния екип на администрацията от 2011 г., остава начело на ресор „Бюджет, финанси и общинска собственост“.

Един любопитен факт за общинското ръководство – средната възраст на заместник-кметовете на Общината вече е 42 г. – една добра заявка за по-млада администрация, част от по-млада общината – една от управленските цели за мандат 2023-2027 г.

---

Община Троян


Допълнение на редактора:

Преди да представи новите заместник-кметове пред Общинския съвет, г-жа Донка Михайлова даде кратка пресконференция за журналисти. Сподели, че това е важен ден за Община Троян и вярва в професионалната и личностна почтеност на новите зам. –кметове, което е изключително важно.

След представянето на тримата млади зам.-кметове Д. Михайлова благодари на Бистра Чолакова и Розалина Русинова, които са били като зам.-кметове най-важните хора, на които безпрекословно е вярвала, защото интересите на общината и гражданите са били водещи за тях. Тяхната сериозна професионална подготовка е допринесла за успехите на учениците в СО ,,Васил Левски“  ,когато директор е била Р. Русинова, а г-жа Чолакова е безспорен експерт проектант. Техният опит ще бъде ползван и занапред.

Вероника Тодорова, Николай Райковски и Ангел Ангелов отговориха на въпроси, зададени от журналисти. За Вероника не е нелогично и неестествено да приеме високия пост. Той е една още по-отговорна степен на работа и смята, че е компетентна да вложи всичките си усилия в полза на обществото. Новото й предизвикателство е задължението й към българската култура и публика. Ще се търсят варианти да продължи иновативната работа с децата, а фестивалът край Дебнево Jam on the Riwer  живее от нейната огромна любов. Вероника сменя пистата, а Николай Райковски изкачва стъпала по думите на новия стар кмет. Община Троян трябва да се оттегли от водещ фактор при организирането на културни събития, което да се прави от компетентни хора, подкрепяни от общината.

Инженер Николай Райковски е наясно с предизвикателствата. Предстои довършване и реализиране на идеи. Има инвестиции за площадното пространство и пешеходния мост - визията ще бъде различна. По-малките проблеми са пистата на стадиона, уличното осветление, подменено в 3 селища, и предстои подобряване в други. Г-н Райковски разчита на подкрепата от колегите си, обича да работи рамо до рамо с тях на терен, ще помага и коригира грешките. Работата без костюм в кабинет му доставя удоволствие и затова Д. Михайлова го е предпочела за ръководната длъжност.

Успех на новото общинско ръководство!

Споделяне