Годишна изложба на Дружеството на анималисти, флористи и научни илюстратори гостува в приородонаучния музей

Изложба "Даровете на Земята" в Природонаучен музей - с. Черни Осъм, Община Троян Изложба "Даровете на Земята" в Природонаучен музей - с. Черни Осъм, Община Троян

Фокусът в изложбата са благата, които природата ни дарява

За незабравимо пътуване в света на природата във всички нейни чудеса и красота, Дружеството на анималисти, флористи и научни илюстратори (ДАФНИ) предоставя на музея изложбата "Даровете на земята“. Тя може да бъде разгледана в залите на музея от 1 до 29 февруари, където посетителите ще се потопят във вълшебния свят на природата чрез уникални творби, представящи разнообразието на живота, видяно през очите на авторите.

„Ако повечето организирани до момента изложби са посветени на определени видове растения и животни, на местообитания и като цяло на опазване на природата, то този път решихме да поставим фокуса върху благата, които тя ни дарява.“, споделят представителите на ДАФНИ.

Изложбата е дом на най-предпочитаните и популярни растения, използвани в кулинарията и медицината, както и на любопитни билки, подправки и опиати. Посетителите ще имат възможността да се насладят на голямото разнообразие от растителни видове – някои добре познати, други екзотични, но всички красиви и в полза на човечеството.

Представените произведения са на Ана Аврамова, Ана Сокерова, Анелия Пашова, Асен Игнатов, Ася Каменова, Венцислав Кръстев, Георги Пчеларов, Деница Пенева, Дина Рогатних, Ерик Даниел, Екатерина Кожухарова, Зорница Гъркова, Игната Василева, Илия Бояров, Никоела Валтер, Любен Домозетски, Мария Крумовска, Милена Радева, Наталия Стамболова, Снежина Попова и Славена Пенева.

Куратор: Христина Грозданова

Изложбата "Даровете на земята" от ДАФНИ ще бъде отворена за посещение от 1 февруари до 29 февруари в Природонаучен музей – Черни Осъм.

Споделяне