Празник на сланината и греяната ракия: събитие, което съчетава традиции и кулинарно майсторство в Априлци

Празник на сланината и греяната ракия Празник на сланината и греяната ракия

На 24.-25. февруари сърцето на Стара планина – Априлци, ще оживее с един от най-вкусните празници в календара – „Празника на сланината и греяната ракия”. Сред красивите зимни пейзажи, под сянката на връх Марагидик и в подножието на връх Ботев, майстори на готварството ще демонстрират своите умения, предлагайки на посетителите да се потопят в уникални вкусове и традиции, характерни за региона.

Тази година празникът се провежда за 12-а поредна година и обещава да събере десетки хиляди посетители от България и чужбина. Всички ще имат възможността да се насладят не само на богатия избор от кулинарни изкушения, но и на автентичната българска ракия, която е символ на гостоприемство и топлина през зимните месеци.

Културната програма на събитието включва участието на обичани български изпълнители като Невена Цонева, Нелина, Николай Славеев, Райко Кирилов, Лилия Семкова, Ива и Велислава Костадинови, както и Гуна Иванова, които ще допринесат за уютната атмосфера на празника. Допълнение към тях ще направят и самодейни състави от региона и цялата страна, които ще представят местни традиции и обичаи.

„Празникът на сланината и греяната ракия” е не само възможност за забавление, но и начин да се запознаете отблизо с местната култура и история, да подкрепите местните производители и занаятчии, както и да се насладите на красотата на Априлци през зимата.

Поканени са всички, които желаят да се потопят в атмосферата на истинско българско гостоприемство и да отпразнуват богатството на нашите национални традиции в едно от най-живописните места в страната. Община Априлци ви приветства да станете част от този неповторим празник, който всяка година събира все повече почитатели на българската култура и кулинарно изкуство.

Организаторите от община Априлци обявиха, че тази година ще възможност за рекламно партньорство чрез реклама на видеостена или винил на специално изработени стойки. Събраните средства от рекламните площи ще подпомогнат развиването на празника. За повече информация може да посетите официалната фейсбук страница на събитието.

Медийни партньори на „Празника на сланината и греяната ракия” са: ТВ „Божествени български ритми” (ББР), ТВ „Евроком” и ТВ „БГ +”.

Споделяне