24 май в Троян: Емоционално! Масово! Зрелищно! Гледайте по ТВ Родина

24 май в Троян 24 май в Троян Снимка-кадър: ТВ Родина

На 24 май, Троян отбеляза един от най-значимите български празници – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Градът се изпълни с радост и гордост, като почете делото на светите братя Кирил и Методий и тяхното безценно наследство.

Празникът започна с шествие на деца и ученици, учители и културни дейци, жители и гости на Троян, които преминаха през центъра на града, обединени от духа на знанието и културата. След това продължи на площад "Възраждане" пред НЧ "Наука-1870 г.", където присъстващите се насладиха на концерт с участието на местни музикални и танцови състави, които представиха богата програма от български фолклор и съвременни изпълнения. Празникът бе изпълнен с много настроение, музика и цветя, символизиращи уважението и любовта ни към българското образование и култура.

Всичко това бе заснето от професионален екип на ТВ "Родина".

Преживейте магията на този незабравим момент и се насладете на зрелището, което обедини жителите на Троян в едно красиво празненство.

Това впечатляващо събитие ще може да видите на 1-ви юни от 20:30 часа само по ТВ Родина. За тези, които не успеят да го гледат на живо, ще има повторение на 2-ри юни от 12:30 часа.

Не пропускайте възможността да станете част от тази емоционална и красива проява на общността в Троян.

# Кадри от празника вижте във видеото на ТВ Родина по-долу!

Споделяне

Медия