Понеделник, 06 Май 2019 10:57

Общинският младежки духов оркестър с мажоретки от Троян с впечатляващо участие в първия Фестивал на духовите оркестри „Камен Луков“ в Ловеч

Троянският представителен младежки духов оркестър с мажоретки - пак показа класа с поредната си изява. Този път в областния център. Те участваха във втората фестивална вечер с дефиле по централната пешеходна зона и с впечатляващ концерт-спектакъл пред театъра в Ловеч.

Шест формации участваха в първия Фестивал на духовите оркестри „Камен Луков“ в Ловеч на 4 и 5 май. Празникът е посветен на 70 години от смъртта на видния композитор, който започва като капелмайстор на 34-и пехотен троянски полк в Ловеч (1905 г.) и наследява длъжността от Панайот Пипков.

Фестивалът бе открит от заместник-кмета на община Ловеч Венцислав Христов, а водещ на събитието бе актьорът Явор Костов.

Концертите започнаха с изяви  на Общински духов оркестър на Ловеч с мажоретки. След това се изяви фанфарният оркестър при СУ „Васил Левски“ , гр. Ветово, област Русе, и „Джуниър бенд“ и мажоретен състав при Средно училище „Емилиян Станев“ – Велико Търново.

Всеки ръководител на участниците във фестивала получи от община Ловеч специална купа и грамота.