Сряда, 29 Май 2019 20:38

Изложба живопис „Moment(um)“ на Илкер Даналов

Изложбата на младия художник може да се види в Информационно-културния център на Троян. Това е първата му самостоятелна изява.

Илкер е роден на 15 май 1994 г. в Троян, затова решава най-напред троянци да видят картините. Завършва Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ в гр. Варна със специалност изящни изкуства и графика. През 2017 излиза с бакалавърска степен по живопис от Великотърновския университет „Кирил и Методий“. През 2018 г. взема магистърска степен по същата специалност. От 2014 до 2018 г. участва в международната програма Еразъм плюс в Италия, Испания и Турция. Тази година следва докторантура във Великотърновския университет. Има художествени участия и награди за творчески постижения в изложби, пленери и фестивали.

Художникът сподели, че творческият му импулс трудно може да се опише с думи, затова остави публиката да разгледа картините, слушайки  музикалните изпълнения на Стефания Енчевска - флейта, на Михаил Иванов и Александър Георгиев - китара.

Илкер Даналов получи писмо от майка си, в което  тя изрази гордостта си, че синът ѝ започва творческата си кариера в Троян, с което показва уважение към родния град и традициите.