Портрети и фигурална живопис на Ани Петрова в „Серякова къща“

На 13 юни в галерия „Серякова къща“ в Троян, официално бе открита изложба на младата и талантлива художничка Ани Петрова.

"Каквото и да правиш, независимо в какъв етап на живота си се намираш, трябва да бъдеш напълно искрен, за да успееш", сподели художничката и акцентира върху мотивите да работи в областта на портретната и фигурална живопис.

Картините показват определени психологични състояния на моделите. Портретите са искрени и непринудени. Под някои от платната Ани е поставила и цитати от любими свои книги.

Художничката е родена (1990 г.) в София, но израства в Земен. През 2009 г. завършва Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" със специалност живопис. Следва българска филология в Софийския университет, но живописта остава голямата ѝ любов и е основното ѝ занимание днес. Работи основно в сферата на портретната живопис и в картините ѝ има много психология и неприкрит женски поглед към обектите и сюжетите й.

Изложбата може да бъде видяна до 15 юли.

А на прага на лятото, галеристката Мариела Шошкова сподели за няколко предстоящи интересни събития в галерията - през юни, когато на четвърти ще гостува Петър Чухов - съвременен български поет, писател и музикант и съосновател на група "Гологан", както и кавалджията Иван Христов, които освен че ще представят своите етнорок композиции, но и ще четат.

На 19 юни ще бъдат показани творбите на графика – Николай Стойковски, а през септември премиерата на най-новата книга на проф. Цочо Бояджиев "Книга на разкаянията и утешенията".

Споделяне