Музикално-поетически спектакъл на Петър Чухов и Иван Христов (продължение)

Петър Чухов, Иван Христов и Мариела Шошкова Петър Чухов, Иван Христов и Мариела Шошкова Снимки: HemusNews - Новини от Троян и региона

Двамата творци бяха подробно представени в нашия материал от 27.06.2019 г. По същия начин ги представи и галеристът на галерия "Серякова къща" Мариела Шошкова.

След интересната композиция зададе няколко въпроса на артистите, първият от които за оцеляването им в трудните времена. Те оприличиха творчеството си на вид храна, която дава енергия на тях и на публиката, както и сили да вървят напред. Вторият въпрос беше за профила на Петър Чухов във Фейсбук - Чешо Пухов. Поетът сподели, че му е делегирал грандоманщината. Той следва максимата, че някои неща са толкова сериозни, затова могат да се кажат само на майтап.

Любопитен факт е познанството на Иван Христов със съгражданката ни Зорница Стойкова - били са в театралната трупа на Априловската гимназия и са гостували с представления в Троян. На Иван предстои участие на фестивал в Словения, където ще се срещнат автори с текстове за песни.

По желание на малкото, но отбрана публика, музикантите изпълниха още три песни - 1-вата по текст на П. Чухов от ученическите години и две интерпретации на родопски песни, 2-та от които беше "Вечеряй Радо", звучаща като етно рок, по текст на Мария Калинова.

Изпълнителите се раздадоха на ценителите без хонорар. Гости бяха бъдещи художници от арт школата в Шумен.

 

*Забележка на редактора: Небходимо е да се съгласуват събитията на различните културни институции в града, защото в 17.30 ч. имаше обсъждане на проекта за Состра, от 19 ч. - концерт на Руслан Мъйнов, а в поредица от дни не се случва нищо.

Споделяне

Медия

Петър Чухов и Иван Христов в Троян Видеозапис: Мариела Шошкова