Четвъртък, 22 Август 2019 16:49

XXVІ-ти Национален събор - надпяване на пенсионерски състави "Беклемето 2019" и Национална пчеларска среща "Север – юг“

Национален събор - надпяване на пенсионерски състави в местността "Беклемето". Снимката е от изминало събитие. Национален събор - надпяване на пенсионерски състави в местността "Беклемето". Снимката е от изминало събитие. Снимка: visit.troyan.bg

Този уикенд - на 24 и 25 август, за XXVІ-ти пореден път в туристическия комплекс "Беклемето" ще се проведат Национален събор – надпяване на пенсионерски състави и Национална пчеларска среща "Север – юг“.

Официалното откриване е в 10.00 ч. в събота.

Националният събор – надпяване на пенсионерски състави на Беклемето е истински празник на духовността и българското фолклорно изкуство. Идват хора от цяла България, на различни възрасти, за да послушат надпяването и да се забавляват сред балканската природа.

По традиция националният събор е съпътстван и от среща на пчеларите от двете страни на Балкана.

Сдружение Пчеларско дружество "Майка" в Троян, Пчеларско дружество "Лавандула" - Карлово, Община Троян, Oбщина Карлово, с медиен партньор вестник "Пчела и кошер", организират за 55-ти път Национална пчеларска среща "Север-юг".

Домакините предоставят следната информация на фейсбук страницата си:

Програмата на събитието:

1. Откриване на срещата от певци към Читалище Дълбок дол. Приветствия от официалните лица.

2. Пчеларска тема:

  • „Национална програма по пчеларство 2020-2022“ - ДФ „Земеделие”
  • „Лечебните растения – бъдеще без алтернатива при пчелите“ – д-р Илиян Гечев, експерт „Болести по пчелите и биологично сертифициране“

3. Дискусионен клуб на общински и национални сдружения на пчеларите производители на мед с участието на председатели на общински дружества и членове.

4. Базар и народни веселия.

Организаторите предупреждават изложителите:

  • Забранява се продажбата на продукти извън пчеларството;
  • Пчелни майки се продават само от ЛИЦЕНЗИРАНИ майкопроизводители;
  • Предлаганият пчелен мед да притежава лабораторен сертификат за качество.

Поканата за участие в срещата е отправена и към производителите на пчеларски инвентар, кошери, восъчни основи, пчелни майки, пчелни продукти, издатели на специализирана пчеларска литература и други свързани с пчеларството дейности.

Краен срок за записване на участниците в изложбата-базар е 22 август 2019 г.

За допълнителна информация - г-н Петър Мутафов 0889778252; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

*Снимки: visit.troyan.bg

Споделяне