Четвъртък, 05 Септември 2019 22:05

Изложба на Светлин Русев и негови ученици в Троян

Откриване на изложбата. На снимката от ляво на дясно - Васил Антонов, Донка Михайлова и Мариела Шошкова Откриване на изложбата. На снимката от ляво на дясно - Васил Антонов, Донка Михайлова и Мариела Шошкова Снимки: HemusNews

*В експозицията - една от  последните му картини. 

Изложба с картини на големия художник акад. Светлин Русев и негови ученици беше открита в галерия "Серякова къща" в Троян днес - 5 септември.

Под наслов "Ценности" в нея могат да се видят 33 платна на Светлин Русев, Милко Божков, Иван Велчев – Йово, Валентин Колев и Стилиян Атанасов. Тя е реализирана с помощта на Васил Антонов - бизнесмен и депутат от Плевен, като картините  в изложбата "Ценности" в троянската галерия са негова собственост. В нея може да се види и една от последните картини на акад. Русев. "Всяка една от тях е една история", подчерта Антонов на официалното откриване  на събитието.

"Изложбата се реализира по идея на кмета на Троян Донка Михайлова и троянци и гостите на града ни ще могат да я видят до 5 октомври", поясни галеристката Мариела Шошкова, която обяви и останалите събития през този месец в галерията – на 11 септември от 18.00 часа - юбилейната изложба "Жената в картините" на Елена Понева, и на 19-ти от 17.30 часа - представяне на новата "Книга на разкаянията" на проф. Цочо Бояджиев.