Събота, 26 Октомври 2019 08:40

Институтът по културно наследство Шарджа ще гостува на Фестивал на занаятите – Орешак през 2020 г.

Управителят на Националното изложение в Орешак Иван Чакъров и председателят на Института по културно наследство в Шарджа д-р Абдулазис ал-Мусалам Управителят на Националното изложение в Орешак Иван Чакъров и председателят на Института по културно наследство в Шарджа д-р Абдулазис ал-Мусалам Снимки: Община Троян

В последния ден от представянето на страната ни в Обединените арабски емирства, управителят на Националното изложение в Орешак Иван Чакъров покани представители на Института по културно наследство Шарджа да гостуват през месец май 2020 г. на традиционния фестивал на занаятите в Орешак. Председателят на Института д-р Абдулазис ал-Мусалам прие поканата, като предложи при участието в България да бъде представено изкуството рисуване върху вода – ебру, рисуване с кана, да бъдат показани традиционни облекла, представяне на местната кухня, музика и много други изненади.

Нека да припомним, че в периода 15-20 октомври страната ни беше представена в емирство Шарджа, по покана на Института по културно наследство. Не само местни жители, но и представители на българската общност в Емирствата бяха част от „Седмица на културното наследство“. Българите, заедно с представители на делегацията ни, танцуваха и изпълняваха наши песни на сцената в Шарджа.

Участието на Националното изложение Орешак и делегацията от България е още една възможност за утвърждаване името на изложението и популяризиране потенциала на страната ни.

 

*Пресинформация на Община Троян