Неделя, 10 Ноември 2019 09:01

Изложба на ученици от Националната гимназия за приложни изкуства - Троян

Плакат на събитието Плакат на събитието

На 19-ти ноември от 18.00 часа в галерия „Серякова къща” се открива изложба на 12-ти клас на Националната гимназия за приложни изкуства. В нея ще видим живопис, керамика, рекламна графика, рисунки и фотоси, изразяващи мислите и чувствата на млади, дръзки и вдъхновени личности. Ще се насладим на таланта на поредния випуск на училището и техния класен ръководител Дияна Минева.

Без излишна показност, без фалшива престореност на изказа, а честно с много чувство и естетика изложбата ще ви завладее, ще ви даде повод за размисъл и ще ви отнесе в света на новото поколение художници, израснали в Троянския балкан.

Изложба на ученици от НУПИ се организира за пореден път в галерия „Серякова къща”. Това е начин бъдещите художници да изразят чрез своите творби мислите и преживяванията си пред по-голяма аудитория, с очакване,че това ще се превърне в основа на техни по-нататъшни културни прояви.

Изложбата ще бъде открита с музикалните изпълнения на двама от участниците в нея - Михаел Георгиев (китара) и Станислав Кордоловски (флейта).