Понеделник, 13 Януари 2020 17:50

Значително по стойност дарение е постъпило в троянското читалище

Румен Джабарски (снимката е илюстративна) Румен Джабарски (снимката е илюстративна) Снимка: Фейсбук

Значително по стойност дарение е постъпило в троянското НЧ "Наука – 1870 г." от троянеца Румен Джабарски, който живее и развива своя бизнес в София, но не забравя родния си град Троян.

Важно е да се отбележи, че това не е за първи път, т.к. и през изминали години троянецът с голямо сърце и щедра душа, както го описват от читалището, е правил подобни жестове.

Ето какво споделиха те в социалните мрежи:

"Първо дарение за читалището от сърцат троянец.

Едва започнала юбилейната за нас 2020 година, в която ще отбележим 150 години от началото на читалищната дейност в община Троян, и все още не стартирала официално дарителската ни кампания и вече получихме първото дарение за нашето читалище.

Първият ни дарител е троянецът с голямо сърце и щедра душа г-н Румен Джабарски. Макар и неживеещ в Троян, той не забравя родния град и троянското читалище и за пореден път ни прави значително по стойност дарение.

Благодарим Ви, г-н Джабарски! Дарените от Вас средства ще използваме за читалищни дейности и събития. Бъдете жив и здрав и пример за още такива като Вас родолюбци! Благодарим Ви!"

Припомняме, че 2020 година е много важна за читалището, т.к. се отбелязват 150 години читалищна дейност в община Троян. След първата среща на 10 януари на целия читалищен екип и подробно и задълбочено обсъждане на събитията и инициативите, с които ще се отбележи годишнината, засега от читалището подсказват, че те ще се състоят през цялата 2020 година по специална програма, в която ще вземат участие със свои състави и останалите читалища от общината.

За всичко предстоящо, троянци ще бъдат информирани допълнително.