Вторник, 19 Март 2019 17:16

Сънят на Фрея - авторски спектакъл на нашия даровит съгражданин Теодор Лука

На 17.03.2019 г. имах удоволствието да присъствам на авторския спектакъл на нашия даровит съгражданин Теодор Лука - "Сънят на Фрея". Музиката, режисурата и хореографията са негови. Спектакъла беше изпълнен от участниците на театрална школа „Нюанси“ – Екатерина Тасева, Теодора Моева, Маруся Индрелийска, Мария Георгиева, Венцислав Вълков, Цветелина Димовска, Пламена Койновска, Християна Спасова.

Откровено да си призная, хореография, актьорска игра, сценарии, общо цялата продукция ме впечатли много. Играта на актьорите беше вдъхновена. Наблюдавайки ги внимателно виждах тяхната отдаденост в това което правят. Педантичността по рамката на сценария, безупречния стремеж да се вглъбят в персонажите си. Всичко беше страхотно. Да отбележа, че най-малката участничка беше само на 14 години.

Изразих впечатленията си към Теодор след представлението. Той е един скромен, талантлив и чувствителен млад човек с много творчески заряд и енергия. Ще му пожелая от сърце успех и занапред. Това което той прави в театрална школа „Нюанси“ е страхотно. Малко градове от нашия ранг, могат да се похвалят с подобна театрална школа и с авторски продукции като "Сънят на Фрея". В разговора ни след това му декларирах моята подкрепа в начинанията му. В крайна сметка не всичко в провинциалния ни делник трябва да е непременно свързано с негативизъм. Виждайки тези вдъхновени и позитивни млади хора да правят театър само с труд и талант, без да се оплакват от трудностите, огрени от широки усмивки на лице. Защо да не им повярваме и да не дадем всичко на което сме способни, за да имат те бъдеще в Троян! За да имаме това, което толкова започна да отсъства от делника ни … човещина и близкото чувство на съпричастност!

Успех и увереност на Теодор и „Нюанси“!

 

*Фейсбук страницата на Николай Тодоров