Разнообразни дейности, за да няма лятна скука за децата

На децата да бъдат предоставени условия за забавни и смислени занимания през лятото, а  за родителите – спокойствие, че наследниците им са под контрол, е целта на разнообразните дейности, които се предлагат за ваканцията от различни институции.

Тъй като заради ковид ограниченията и дистанционното обучение някои родители имат малки отпуски или са изчерпали полагаемото се,  изготвен е график за почистване и ремонт на детските градини  за две седмици, а летни занимания ще бъдат организирани във всички училища в Троян и в някои села.

Летните дейности включват занимания за подготвителни групи за СУ „Св. Климент Охридски“, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, НУ „Христо Ботев“, а СУ„В.Левски“, където няма сформирана подготвителна група, ще приема бъдещи първокласници за занимания на открито и творчески дейности.

Летни дейности са организирани в училищата в Орешак, Черни Осъм и Дебнево.

Заниманията ще са съобразени с изискването да са по възможност на открито и ще включват четене, спортни и забавни игри, рисуване и приложни изкуства.

Центърът за подкрепа на личностното развитие в Троян предлага ателиета по дърворезба и керамика,  вокални групи и др. Центърът също предлага занимания за деца от подготвителна група, а школа по занаяти ще бъде организирана и в НИЗХИ- Орешак от 20 до 30 юни. Детският отдел на библиотеката организира своето традиционно лятно четене всеки вторник и четвъртък на юли. Спортните клубове ще провеждат тренировъчните си занимания по график.

Читалищата в селата очакват с нетърпение децата, за които са подготвили различни интересни занимания.

Лятната ваканционна програма за 2021 г. е публикувана на сайта на община Троян, раздел „Образование“.

Споделяне