Учениците в Троян и още пет общини в Ловешка област продължават обучението си дистанционно

Удължават с две седмици дистанционното обучение на учениците в община Троян Удължават с две седмици дистанционното обучение на учениците в община Троян

Удължават с още две седмици, до 19 ноември, дистанционното обучение в електронна среда на учениците от шест общини в област Ловеч заради продължаваща висока 14-дневна заболеваемост в региона от над 500 на 100 000 души население. Това са общините Троян, Ловеч, Тетевен, Луковит, Априлци и Угърчин. В община Ябланица преминават на ротационен принцип по график и само в община Летница присъствено, поясни началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев.

„Ние ще следим заболеваемостта по общини и ако има промяна и спадне заболеваемостта, някои от общините могат да преминат на ротационен принцип".

Начев допълни, че след получаване на бързите тестове за децата от 1-ви до 4-ти клас ще се създаде необходимата организация за връщането им в класните стаи.

„Ще бъдат предоставени тестовете на училищата, като разбира се предварително се изиска съгласието на родителите за тестване и при съгласие на повече от 50% от родителите от съответната паралелка обучението да продължи присъствено".

Начев уточни, че от началото на тази учебна година, след въвеждането на обучение от разстояние в електронна среда, в областта няма необхванати в учебния процес ученици.

Споделяне