Ученици поднесоха цветя пред паметника на Св. Климент Охридски в Троян

Пред паметника на Св. Климент Охридски в училището в Троян Пред паметника на Св. Климент Охридски в училището в Троян Снимка: СУ "Св. Климент Охридски" - гр. Троян

На 25 ноември Българската православна църква почита паметта на Св. Климент Охридски - учител и просветител на българите, преводач, основоположник на Охридската книжовна школа. Той е един от учениците на Светите братя Кирил и Методий – създатели на славянската азбука и писменост.

Средно училище "Св. Климент Охридски" - гр. Троян, чийто патрон е Св. Климент Охридски, също празнува на този ден. Във връзка с това в навечерието на патронния си празник четвъртокласници от училището в Троян поднесоха цветя пред паметника на св. Климент Охридски в училищния двор. Г-жа Христина Дункова разказа на учениците за св. Климент, поясняват от троянското училище.

Директорът на училището г-жа Иванка Цекова съобщи, че е получила и поздравителен адрес от Кмета на община Троян по случай патронния си празник и изказва благодарности от свое име и от името на училищната общност към г-жа Донка Михайлова и общинската администрация за поздрава, уважението и добрите думи! (виж снимките в галерията по-долу)

Споделяне