В Деня на европейските автори кметът Михайлова влезе в ролята на приказен разказвач

Кметът Донка Михайлова взе участие в Деня на европейските автори в СУ "Васил Левски" в Троян Кметът Донка Михайлова взе участие в Деня на европейските автори в СУ "Васил Левски" в Троян Снимки: Община Троян

Във връзка с новата европейска инициатива - Ден на европейските автори, която има за цел да се насърчава четенето, най-вече при децата и младите хора, на 27.02. кметът на община Троян – г-жа Донка Михайлова, влезе в ролята на приказен разказвач и прочете приказка от известния италиански писател на детски приказки – Джани Родари, на най-малките ученици в общината.

Приказката, която прикова вниманието на първокласниците от 1 „Б“ клас на СУ “Васил Левски“ - Троян, беше „Игра с бастун“. В края на приказката малките слушатели научиха важното послание, а именно, че и най-скъпият подарък, който може да направи един старец, е този – на дете.

След като прочете популярната детска приказка, г-жа Михайлова пожела на децата никога да не спират да мечтаят и да вярват, че няма непостижима мечта. А децата ѝ споделиха своите мечти…

В знак на благодарност, малчуганите подариха на кмета рисунка, лично нарисувана от една бъдеща художничка в класа, и тениска с образа на Апостола. Тя пък, от своя страна, ги изненада с вкусни лакомства.

Повече снимки от събитието разгледайте по-долу във фотогалерията.

Споделяне