Заключителна кампания на ЕКОПАК и Община Троян

Заключителна кампания на ЕКОПАК и Община Троян Заключителна кампания на ЕКОПАК и Община Троян

На 21. април приключи кампанията на Екопак и Община Троян – „Екоклас“. Почти месец учениците, заявили желание да участват в инициативата, събираха пластмасови шишета и алуминиеви кенчета, като в кампанията се включиха и родители, и помощен персонал. С общи усилия и много настроение в деня на предаването бяха събрани 660 кг отпадъци, годни за рециклиране.

Най-много паралелки - 10,  участваха от СУ „Васил Левски“ - Троян, откъдето е и победителят в надпреварата – I „б“ клас с класен ръководител Валентина Маринова. Младите еколози предадоха 71,2 кг. На второ място се класираха учениците от I А на НУ „Христо Ботев“ с 50,7 кг, а трети с 50,5 кг останаха V В клас на СУ „Св. Климент Охридски“ с класен ръководител Маргарита Мехмедалиева. Поощрителна награда е приготвена и за II А на НУ „Христо Ботев“ за събраните 45,5 кг пластмаса и алуминий.

За всички участници, независимо дали са победители или не, организаторите са приготвили подаръци и грамоти, които ще бъдат връчени на класовете в удобно за училището време.

---

Информация и снимки: Община Троян

Споделяне