Отпразнуваха Деня на Рейнджъра за трета поредна година

Деня на Рейнджъра в двора на Природонаучен музей - с. Черни Осъм, 29.07.2023 г. Деня на Рейнджъра в двора на Природонаучен музей - с. Черни Осъм, 29.07.2023 г. Снимки: Природонаучен музей - Черни Осъм

Нa 29 юли /събота/ за трета поредна година беше отпразнуван Денят на Рейнджъра в двора на Природонаучния музей и Училището за планински водачи. Този специален ден беше посветен на храбростта, упоритостта и отдадеността на парковите служители/рейнджърите към природата и нейните обитатели. Събитието бе организирано съвместно от Природонаучния музей, ДНП „Централен Балкан“ и Училището за планински водачи. Тази година участие взеха и членовете от Скаутския клуб „Диви пчели“ гр. Плевен, които представиха своята дейност и умения на открито.

Участниците имаха възможността да преживеят незабравимо приключение на 10-т специално подготвени станции. При преминаването на станциите, те развиваха своите умения в сръчност, практичност и бързина. Определяха възрастта на дърветата, работеха с компас по зимна маркировка, спускаха се над реката по въжен тролей, катереха стена, преминаваха през препятствия и откриваха следи на животни. Рейнджърите от Национален парк „Централен Балкан“ запознаха младши рейнджърите с богатството от животински и растителни видове, обитаващи Средна Стара планина, и с трудностите, пред които са изправени служителите в своята ежедневна работа за защита на природата. Денят на Рейнджъра завърши с връчването на грамоти и заслужени подаръци за всички участници. С нетърпение очакваме следващата ни среща след година и новите предизвикателства.

Повече снимки от събитието може да разгледате по-долу!

Споделяне