Детските градини, детската ясла и млечната кухня в Троян ще работят без почивка през летния сезон

Снимка от церемонията по отриването на изцяло обновената Детска млечна кухня "Вкуснотийка", Троян, 8 декември 2014 г. Снимка от церемонията по отриването на изцяло обновената Детска млечна кухня "Вкуснотийка", Троян, 8 декември 2014 г. Снимка: Община Троян

По разпореждане на кмета Михайлова, детските градини, детската ясла и детска млечна кухня на територията на общината през настоящия летен сезон ще работят без почивка.

Разпореждането е в отговор на притесненията на част от родителите, които във времето на извънредното положение, в което детските заведения са затворени, са останали без възможност да ползват по-нататъшен отпуск. Работата на детските заведения ще бъде организирана по начин, който да не налага тяхното затваряне за един месец през лятото, както бе през всяка една от предходните години.

Вече започна подготовката за основно почистване на сградите и за реализиране на плануваните в капиталовата програма ремонти на детските съоръжения и на дворните пространства. От понеделник в дворовете на част от градините се работи за основен ремонт на съоръженията за игра.  Основни ремонти ще бъдат прецизно планирани, така че работата на институциите да не спира.

В сградата на Детска млечна ясла ще започне ремонт по проект "Красива България", а малчуганите ще бъдат пренасочени към ДГ "Мир".

Споделяне