Отново черни облаци над митническото бюро в Троян

Троянското митническо бюро вече може да не обслужва и да не бъде в полза на бизнеса. Това алармира кметът Донка Михайлова.

„Преди 4 години в желанието си да отговоря на очакването на множеството работодатели (голямата част от които ме подкрепят) и на най-големия работодател в общината (и мой основен политически опонент) открихме Митническо бюро в Троян. Направихме го, за да улесним бизнеса, за да не карат всеки ТИР до Ловеч, за да им е удобно. Осигурихме база, поехме издръжка – само и само работодателите да се чувстват добре в Троян и да създават работни места тук. Сега са решили да го закриват. С най-големия работодател в общината (и мой основен политически опонент) заедно търсим решението. Статистиката сочи, че за 2017 г. за периода януари – ноември 2017 г. приходите от мито и ДДС на това бюро са в размер на 12 777 283 лв. при 5 744 376 на Митническо бюро – Ловеч и съответно 11 333 313 при 5 016 544 лв. за същия период на тази година. Неистово търсим подкрепа.

Господа управляващи, не пречете на троянския бизнес. Той е устойчив и успява. На нас просто ни остава да го подкрепяме!“

На 22 юли 2014 г. бе първият работен ден на това митническо бюро на територията на община Троян. Припомняме, че то е разположено – в общински имот в района на Мотополигона на разклона за с. Калейца, в непосредствена близост до пътя Троян – Ловеч. Тази придобивка бе постигната по настояване на троянския бизнес и с подкрепата на Общината.

Споделяне