Временният оперативен щаб заседава с оглед предстоящите абитуриентски балове

На 23 юни Временният оперативен щаб в Троян заседава. В дневния ред бяха включени разглеждането на актуални въпроси, произтичащи от новите заповеди на министър Ананиев и актуална епидемична обстановка в общината. На заседанието специално бяха поканени директори на училищата от общината, които изпращат абитуриенти, както и ресторантьори, в чиито заведения ще се отбелязват предстоящите балове.

Епидемичната обстановка в общината към момента е спокойна, няма наблюдение за циркулация на вируса. Въпреки текущата ситуация, Временния оперативен щаб апелира за спазване на всички епидемични мерки и през предстоящите седмици.

Представителите на училищата СУ „Васил Левски“ гр. Троян, СУ „Св. Климент Охридски“ гр. Троян, НУПИ „Проф. Венко Колев“ и ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“ докладваха за предстоящите събития – изпращане и връчване на дипломи, както и планираните абитуриентски балове. Директорите докладваха за готовността, за инструктажите, които ще проведат и ежедневната дезинфекция. Всяко училище е създало стройна организация по предприемането на необходимите противоепидемични мерки.

Във всяко заведение ще бъдат спазени разпорежданията за пълняемост на обектите, за дезинфекция и носене на лични предпазни средства от страна на персонала. За това докладваха собствениците и управителите на ресторант „България“, механа „Горски кът“ и ресторанта при хотел „Троян плаза“.

Апелът на Временния оперативен щаб към всички роднини и приятели, които ще излязат на площада, за да видят тазгодишните абитуриенти, е да носят лични предпазни средства, въпреки че към настоящия момент те не са задължителни за откритите пространства, както и да спазват необходимата дистанция, с цел превенция и опазване здравето на всички присъстващи.

Временният оперативен щаб и ръководството на Община Троян апелират към родителите на абитуриенти да ограничат кръга от хора, които канят за семейните тържества на своето дете и да не канят роднини или приятели, които са от населени места, в които има регистрирани клъстери или голям брой заболели.

 

Прессъобщение на Община Троян

 

www.HemusNews.com

Споделяне