Марин Папурков от Врабево може да стане най-възрастният шофьор на планетата

Марин Папурков с любимата си 52-годишна „Варшава” Марин Папурков с любимата си 52-годишна „Варшава” Снимка: Троян 21

96-годишният Марин Папурков от троянското село Врабево има шанс да стане най-възрастният шофьор на планетата. Преди дни той е посетил КАТ и е подновил свидетелството си за управление на МПС до 2030 година, предава NOVA.

Врабевенинът взел свидетелството за управление на МПС през далечната 1942 година. Преди половин век, на 19 януари 1968 г. от град Ловеч купил и любимата си вече 52-годишна бяла полска „Варшава”, с която не спира да обикаля из страната и чужбина.

„На път, където желаете, там тръгваме. На море, на Балкан, няма грешка с тази голяма машина. И винаги в населено място аз се движа на втора и бавно. Ако пъкне някое дете, как ще спреш, как ще го спасиш, трябва да бъдеш съобразителен. Няма ограничение за шофьорите. Щом се чувстваш добре и лекарят ти даде, че имаш очи, че чуваш, че си с всичките си рефлекси, няма проблем”, коментира бай Марин.

През 1939 година, когато бил на 14 годишна възраст, той заминал за Унгария, където три години по-късно получил унгарска шофьорска книжка, но се указало, че тя не е валидна в България. Разбира го като се връща в страната. След това в Пловдив отново изкарал шофьорския курс, за да получи и българска.

Цялото интервю с бай Марин може да видите във видеото по-долу или от следния линк: https://www.vbox7.com/play:befa36c830

www.HemusNews.com

Споделяне