Граждани искат да се възстанови автобусът за Ловеч в 7 часа

Фирмата презвозвач Нешев не пусна автобус по линията Троян - Ловеч в 7 часа, както бе обявила, че ще направи - от 14 септември. Така тези пътници, които тръгваха в този час, са принудени да пътуват час по-късно. За хората, които имат делова работа в областния център до някоя от тамошните институции, най-удобен е този час и съответно често местата не достигат. На междинните спирки понякога шофьорите не спират – няма как да се качат още пътници.

Съкратеният автобус създава много неудобства на работещите в Ловеч или близо до него. Същото е и за троянските ученици, избрали за образованието си тамошните училища.

Както е известно, от Троян за Ловеч автобусите на фирма Нешев са на четен час, в останалите часове са по-лошите микробуси на ловешкия превозвач. В 7 автобусът бе извън тази схема. Спирането му създава много неудобства.

На редовната си пресконференция кметът Михайлова изрази надежада, че проблемът ще намери решение. Тя подчерта, че всички кметове в цялата страна имат проблеми с транспорта, тъй като се отчита намалял брой пътници и съответно икономическата логика изисква прекратяване на нерентабилни линии. За Ловеч обаче ситуацията не е такава.

www.HemusNews.com

Споделяне