Кабинетът Борисов отпуска пари за манастира, спортната зала в Троян и улици в Априлци

Идеен проект на „Дизайн арт - КиК“ ООД на бъдещата спортна зала Идеен проект на „Дизайн арт - КиК“ ООД на бъдещата спортна зала

Общо над 5 000 000 лв отпусна днес правителството за общини в област Ловеч и ремонт на Троянски манастир и Ловчанска митрополия, съобщават от областния пресцентър.

Община Априлци получава 870 000 лв за ремонт на улиците „Добревци“ и „Капитан I ранг Христо Кукенски“, а 500 000 лв. са за частично финансиране на бъдещата спортна зала в Троян.

Средства в размер на четвърт милион се дават и на Троянския манастир за ремонт и реставрация, гласи информацията.

Една съпоставка с получаваното от всяка от 8-те общини в област Ловеч води до извода, че втората по големина община – Троян, ще вземе най-малко средства. За Угърчин са 700 000 лв., за Летница – 720 000 лв., за Луковит – 860 000, за Тетевен - 1,1 млн.лв.

Изводите може да са поне 3 – или Троян се справя прекрасно и няма нужда от пари за хубавата си улична мрежа, или по-рано са давали повече към него и сега уравновесяват несправедливостта, или работят по старата максима на комуниста дядо Власи, който напомнял в подобни случаи, че на сватба даряват най-напред своите. С кмета си от БСП община Троян явно попада в периферията на облагите от правителството.

За да сме коректни, трябва да подчертаем, че областният център не получава от тези пари.

www.HemusNews.com

Споделяне