На приятеля – с обич (юбилеен рожден ден на адвокат Венелин Ангелов)

адв. Венелин Ангелов адв. Венелин Ангелов

На 12.01.2021 г. председателят на Общинския комитет "Васил Левски" навърши 60 години. Това е важен повод членовете на комитета да го поздравят и изразят своята признателност към него като стожер на това патриотическо сдружение. Той ни обединява и вдъхновява за осъществяване на събитията, чрез които възкресяваме паметта за Апостола. Без авторитета на адвокат Ангелов не само в Троян, а и в Ловеч като председател на адвокатската колегия, в София като член на ръководството на Общобългарския комитет "Васил Левски" нашата дейност не би била успешна. Негова е инициативата за паметник на революционера Васил Иванов Кунчев в Троян, негов е изборът на един от най-талантливите скулптори Георги Чапкънов за изработване на монумента. Следи процеса по създаване на паметника заедно с други авторитетни личности от града. Когато е необходимо, е твърд в отстояване на позициите си, но винаги учтив и дипломатичен. С прекрасното си чувство за хумор постига баланс в отношението си с хората и побеждава недоверието и обидата.

Венко, както с любов го наричаме, е верен и незаменим приятел, съратник, довереник... За него безусловно може да се каже: "Приятел в нужда се познава!"

Добър православен християнин, щедър дарител, безкористен помощник, философ, мъдрец...

В последните две качества всеки може да се убеди от неговото есе "Положителните хора", написано преди два дни в болничната стая.

От все сърце пожелаваме на скъпия си приятел здраве, много поводи за радост, удовлетворение...

На многая и благая лета!

12.01.2021 г.

гр. Троян

www.HemusNews.com

Споделяне

Свързани статии (по етикет)