Събота, 10 Април 2021 12:12

Момиче с троянски корен в Националния отбор по художествена гимнастика – девойки

Кристиана Дойчева Кристиана Дойчева Снимка: БНТ

Кристиана Ненова Дойчева е едно от момичетата в отбора. Тя е на 15 години. Подробности за нея може да се научат от предаването "Аз съм..." по БНТ от 20.03.2021 г. Това предаване е кратка портретна форма, която представя интересни и талантливи млади хора, изявяващи се в различни области – спортисти, артисти, художници, певци. Целта на рубриката е да популяризира постиженията на младата и активна част от нашето общество. Историите им са непознати или малко познати, но си струва да бъдат разказани... от самия герой.

Кристиана тренира от 4-годишна в клуб "Академик". Неин треньор е Вeржиния Илиева. Ноември 2020 г. е направена селекция за Националния отбор, в който е включена и Кристиана. Разказва за първото излизане на отбора на състезанието Гран При Москва, което за нея е излючително изживяване. 6-годишната ѝ сестра се подготвя при същата треньорка. Когато имат трудности, ги подкрепят родителите и треньорите. Бащата на Кристиана е от Троян. На 6.04.2021 г. отборът спечели пълен комплект медали за купа "София": 3-ти е в многобоя, злато извоюва на съчетанието с ленти и сребро – на финала с 5 топки. Предстои Европейското първенство във Варна през юни.

Кристиана обича да чете и да се забавлява със съотборничките си в свободното време. Любими автори са ѝ Астрид Линдгрен и Стивън Кинг.

Девизът на девойката е "Аз мога, ще успея, трябва да го направя!" С участията си доказа това, нека продължи успешния си път!

Цялото предаване "Аз съм..." по БНТ от 20.03.2021 г. с участието на Кристиана Дойчева може да изгледате от тук: [ВИЖ ПОВЕЧЕ]