Четвъртък, 30 Септември 2021 11:31

Троян е единствената наградена община на Европейския форум по социално предприемачество

Кметът г-жа Донка Михайлова с наградата от Десетия европейския форум по социално предприемачество Кметът г-жа Донка Михайлова с наградата от Десетия европейския форум по социално предприемачество

На Десетия европейския форум по социално предприемачество, който бе открит вчера (29.09.2021 г.) от президента Румен Радев в Пловдив, кметът на община Троян г-жа Донка Михайлова бе наградена със специална награда за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество - "Стилиян Баласопулов".

Ето какво коментира тя в социалните мрежи:

Специалната награда за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество, която получих днес на европейския форум по социално предприемачество, е признание за всички експерти и специалисти на общината ни, ангажирани със създаването на нови и утвърждаването на вече създадените услуги, с тези, които и в момента изграждат три нови услуги, с хората, които ежедневно продължават да влизат в над 700 домове на възрастни, на бедни и трудноподвижни, за да носят храна, медикаменти, да почистват и да оказват медицински и социални услуги. Единствената българска община, която получи награда на форума е троянската, като израз на признанието на редица организации и кооперации на хора с увреждания за постигнатото в социалната сфера в последните години.

Европейския форум за социално предприемачество се провежда в Международния панаир и ще продължи до 4 октомври.

По време на форума ще се състои и международен онлайн панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. В него ще се включат изложители от цял свят.

Организатори на шестдневния форум в Пловдив са Националният съюз на трудовопроизводителните кооперации в България и осем национално-представителни организации за хора с увреждания.

Споделяне