Областният управител подкрепя предложение държавен имот в Троян да се предостави на Службата по вписванията

Жилищен блок „Дъскотина“ № 120 Жилищен блок „Дъскотина“ № 120 Снимка: Google maps

Държавен имот в Троян да бъде предоставен на Службата по вписванията. Предложението до правителството това да се случи е на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова. Въпросният имот е бил ползван от РЗИ, но впоследствие заради отпаднала необходимост е предаден в управление на областния управител. Той е частна държавна собственост и за него в МРРБ е постъпило искане от Министерството на правосъдието да му бъде предоставен безвъзмездно за управление. След това имотът ще бъде предоставен на Агенцията по вписванията за нуждите на нейната служба в Троян. В тази връзка регионалният министър предлага преди това да бъде обявен в публична държавна собственост.

Става дума за самостоятелен обект в сграда на ул. „Генерал Карцов“ 120 - партерен етаж от ж. б. „Дъскотина“, който в момента не се използва.

Положително становище по предложението даде тези дни и областният управител, който и трябва да състави акт за публична държавна собственост и да организира приемането и предаването на имота. Всъщност точно този имот е посочен като подходящ за целта именно от областния управител преди няколко месеца.

Предложението ще бъде гледано на заседание на Министерския съвет.

---

Източник: Областна администрация - Ловеч

Споделяне