Отлага се традиционният поход и крос „По стъпките на Левски“ в Троян

Традиционният поход и крос „По стъпките на Левски“ в Троян се отлага за м. юли Традиционният поход и крос „По стъпките на Левски“ в Троян се отлага за м. юли

С уважение и преклонение пред паметта на В. Левски, но и с грижа за опазване живота и здравето на троянци, през тази година честванията около 19 февруари ще бъдат ограничени, с цел избягване струпването на големи групи от хора, съобщават от общинската администрация.

Предвид сериозната заболеваемост, която се отчита на територията на общината (1952 на 100 000 души, по данни от 04.02.2022 г.), и след проведени обсъждания с организаторите на традиционния поход и крос „По стъпките на Левски“ от СКО „Хемус“  и Общински комитет „Васил Левски“ – Троян, Община Троян взе трудното, но неизбежно решение да отложи планираното спортно събитие за м. юли, когато честваме рождението на Апостола на свободата.

Припомняме, че в събитието се включват стотици любители на спорта от различни възрасти и предвид усложнената епидемичната ситуация в момента, прекият контакт на толкова много хора от различни краища на страната, поражда неоправдано висок риск от сериозни здравни последици.

В 11.30 часа на 19 февруари ръководството на Община Троян и представители на различни институции в града ще отбележат 149-та годишнина от гибелта на Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на хана на Васил Спасов в Троян, с апел към гражданите да се възползват от възможността да засвидетелстват почитта си към делото на Левски индивидуално, в рамките на деня.

---

Източник: Община Троян

Споделяне