Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се срещна със съмишленици в Троян

В зала „Форум“ на троянското читалище се проведе отворена среща  на 13 март  с  Костадин Костадинов, председател на партия „Възраждане“, който политик е с корени от троянско.

Присъстващите зададоха много въпроси, от отговорите на които стана ясно, че трябва да се отмени плоския данък, преразпределение на бюджета, премахване на ДДС върху лекарствата, книгите и храните от т. нар. малка потребителска кошница /хляб, брашно, ориз, мляко, сирене, масло, месо, сол, захар и пр./. „Така ще повдигнем покупателната способност на хората, без да си мръднем пръста”, изтъкна партийният лидер и посочи подобни примери от други европейски държави – Англия, Дания.

На срещата Костадинов акцентира, че „в последните години се засилва пропагандата, че управлението няма алтернатива, страната се стопява, няма варианти за развитие, от нас нищо не зависи и пр. А помните ли, в началото на т. нар. демократични промени как се обясняваше, че разликата между новото и старото време е, че сега всичко ще зависи от нас и ще можем сами да определяме съдбините си”, запита Костадинов. Той изрази виждането си, че „всъщност алтернатива има в наше лице и ние смятаме, че има правилни пътища пред България”, категоричен бе политикът, който е и общински съветник във Варна. Той заяви, че „се води целенасочен процес срещу България, който се развива по еднакъв начин независимо кои партии са във властта – леви, десни, центристи, монархисти, националисти и пр.“

Той подкрепи думите си с конкретни примери за краха на образованието, здравеопазването, енергетиката, икономиката, военната индустрия…

Според Костадинов извънредното положение е единственият законен начин за оцеляване на нацията и държавата. Костадинов предупреди, че ако не се вземат радикални мерки, след 10 години България няма да съществува на картата на света. Той подкрепи думите си с аргумент за постоянния спад на раждаемостта. От дарената субсидия на „Възраждане“ вече са родени 27 деца и това е най-смисленото нещо, сочи отчетът му за даренията, които партията прави от получената субсидия. Политикът е убеден, че общият интерес е това, което може да обедини българското общество. А този общ интерес е страната ни да стане по-добро място за живеене. По думите му, в момента не е защитен нито българският интерес, нито европейският.

Споделяне