Две награди за Школата по информационни технологии при ЦПЛР – Троян

В 13-ия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници  - Цветните лъчи на светлината през очите на децата" участва Калоян Кабакчиев на 15 г. Toй е в 6. възрастова група 15 – 17 г. В категория КОЛАЖ е спечелил 3. място. Темата, по която е работил, е актуална - "Искаме чист въздух, за да растем здрави".

Конкурсът се провежда в Хасково под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел, която отговаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

Целта на конкурса е децата и младите хора: 

  • да открият магията на дигиталната живопис и графика;
  • да нарисуват света през своите очи;
  • да предадат своите чувства, настроения и вътрешни изживявания.

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2021/2022 г. Конкуренцията е от 296 колажа и 105 творби от чужбина.

Деветият национален конкурс "България в картини и слово" с международно участие се е провел в Търговище. Участва Калоян Кирилов в направление "Мултимедийна презентация/видеоклип" с мултимедия "Троян – сърцето на Балкана". Оформена е интересно като книга. Освен информация за развитието на града, за занаятите, за забележителностите има поместени стихотворения, посветени на Троян от известни наши поети, родени в града. По време на презентацията звучи песен за Троян.

Вече 9 г. ръководител на школата е Диана Урчева. През тези години учениците ѝ са печелили винаги награди. Нека продължат успехите и през 2022 – 2023 г.!

Споделяне