Набират средства за довършване стенописите в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ловеч

Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ловеч Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ловеч

И тази година продължава зографисването на новия катедрален храм в град Ловеч, посветен на светите братя Кирил и Методий. Припомняме, че храмът бе осветен през 2017 г. Всяка година проф. Владимир Аврамов и неговият екип зографисват части от него, като до този момент са изографисани близо 700 образи на светци, превръщайки катедралата в един от шедьоврите и образците на зографското изкуство в България. По време на работата си Владимир Амврамов защити своята професура във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ именно с работата си в катедралния храм в Ловеч. Витражите в храма са дело на Пламен Кондов, който защити докторската си степен с тях.

Дарители за зографисването и благолепието на храма са: Ловчанска Св. Митрополия, Правителството на република България, “Геотехмин”  ООД – гр. София, Банченски митрополит Лонгин от Украинската православна църква, анонимна дарителка, която не е от гр. Ловеч и др.

Тъй като за зографисването на храма са необходими още средства, приканваме всеки православен християнин и хора, които ценят истинското изкуство, да дарят средства за довършването на това благочестиво и христолюбиво дело на следната банкова сметка:

ТИТУЛЯР НА СМЕТКАТА: Ловчанска епархия

БУЛСТАТ: 110019345

БАНКА: “УниКредит Булбанк” - клон Ловеч

IBAN: BG85UNCR76301076566111

BIC: UNCRBGSF

ВАЛУТА: BGN

Дарение за катедрален храм “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Ловеч

Господи дай мир и благослови всеки дарител! Амин!

 

Споделяне