На 6-ти декември ще грейнат коледните светлини на Троян

Снимка от запалването на Коледните светлини през 2021 г. Снимка от запалването на Коледните светлини през 2021 г. Снимки: Община Троян

Днес, 6-ти декември, ще бъде поставено началото на Коледните празници в Община Троян със запалване на коледното дърво и коледните светлини в централната част на град Троян.

Церемонията ще започне в 17:30 ч. на пл. „Възраждане“ в Троян, където за малки и големи ще има много изненади. Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки и децата от вокална група „Щурче“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Надежда Бурева ще се погрижат за доброто настроение на присъстващите със своите изпълнения.

По традиция, кметът Донка Михайлова ще даде начало и на коледната благотворителна кампания „Подари на непознат“, която ежегодно подкрепя със своя екип от Община Троян, и ще отправи приветствие към всички.

Нашият съгражданин Найден Индерлийски е предоставил коледен декор за фотосесии. Всеки желаещ може да си направи снимка пред атрактивния кът за снимки, оформен пред Пощата на Дядо Коледа, където децата пускат писма с желания към обичания старец.

Най-малките ще бъдат зарадвани с пристигането на белобрадия старец, а неговите помощници – джуджетата, ще ги зарадват с коледни лакомства.

От 18:00 часа празничната програма ще продължи с концерт на един от най-известните и най-атрактивни професионални български ансамбли - Фолклорен ансамбъл "Пирин", който ще представи своя спектакъл „Между девет планини“ на сцената на НЧ "Наука-1870 г."

Повече за спектакъла може да прочетете от тук: [ВИЖ ПОВЕЧЕ]

От Община Троян канят всички граждани да присъстват на празничната програма.

Споделяне