Община Троян организира Коледен базар от 15 до 23 декември

Коледен базар, гр. Троян, 2022 г. Коледен базар, гр. Троян, 2022 г. Снимка: Hemus News

10-дневният Коледен базар предлага подаръци и сладки изкушения. 

Ако още не сте намислили с какъв подарък да зарадвате своите близки, едно добро решение за вас може да бъде Коледният базар, който Общината и занаятчиите организират. 13 майстори занаятчии и търговци предлагат в своите шатри различни изделия, които могат да задоволят и най-взискателния вкус –керамика и ръчно рисувано стъкло, декупаж, художествени плетива, сувенири, сапуни, коледни сладки…

Може да подкрепите с покупка на техни изделия децата и младежите с увреждания от Дневния център, както и Инициативния комитет за изграждане паметник на Апостола в Троян. 

Пътуващият троянец добре познава коледните базари в Европа, спомен за които може да бъде греяното вино в кафе „Макиато“, а в „Шекерджийницата“ всеки може да намери късче сладост.

От Общината са подготвили съпътстващи концерти – на откриването играха ФА“Траяна“ и пяха сладурите от Вокална студия „Усмивка“, във вторник изява имат Танцовият състав от Орешак и Студия „Гласове“ при НЧ“Наука 1870“. В деня преди Бъдни вечер ще има огнено шоу – софийският клуб „Дивинитас“. Очаква се и Снежанка да се разходи из Коледния базар за радост на малки и големи.  

Споделяне