Обсъдиха последващите действия по укрепване на компрометирания участък от пътя Троян – Черни Осъм

Среща при кмета на Община Троян г-жа Донка Михайлова Среща при кмета на Община Троян г-жа Донка Михайлова Снимки: Община Троян

По инициатива на кметовете на селата Орешак и Черни Осъм – Марияна Генковска и Марин Сираков, днес бе проведена среща при кмета на Община Троян г-жа Донка Михайлова, във връзка с текущите управленски действия по подготовката и укрепването на компрометирания участък от пътя Троян – Черни Осъм.

В срещата участие взеха предприемачи от двете села, представители на РУ при МВР – Троян , общински съветници и общинска администрация – Троян.

Инж. Николай Райковски, директор на дирекция „Строителство“, информира присъстващите за текущото състояние на авариралия участък от пътя и предприетите мерки. Инж. Райковски допълни, че в понеделник се очаква да бъде готов проектът за временното аварийно укрепване на пътя и да се търси бързо решение за възстановяване на проблемния участък.

Възложен е проект за временна организация на движението. Внесени са уведомителни документи към Областния управител и Комисията по бедствия и аварии.

В кратки срокове ще бъдат предприети мерки по почистване наносите в речното корито, с цел подобряване проводимостта.

Участниците в срещата задълбочено обсъдиха предприетите действия и се обединиха около последващи стъпки.

---

Община Троян

Споделяне