Покана за доброволческо почистване на трасето на крос "По стъпките на Левски"

На картата: Трасе на крос "По стъпките на Левски" На картата: Трасе на крос "По стъпките на Левски" Колаж: Hemus News

В продължение на усилията на Сдружение „Троян в бъдещето“ за опазване на околната ни среда, на 29-ти април организираме провеждането на доброволческо мероприятие по почистване на замърсени терени по маршрута на крос „По стъпките на Левски“. Инициативата е част от кампанията „Да обърнем човешкото си лице към природата“ и е в изпълнение на дейности по проект „Гражданско участие за чиста околна среда в Община Троян“ по ОПДУ.

Предвидено е почистване на замърсени участъци по маршрута на крос „По стъпките на Левски“, като събирането на отпадъците ще се осъществи разделно, с цел повторната им употреба, последващото им оползотворяване и рециклиране. Всичко това ще се направи с демонстративна цел в подкрепа на налагане и популяризиране принципите на кръговата икономика, както и добрите практики в полза на екологията.

Инициативата ще се осъществи и с участието на Община Троян, СКО „Хемус“ Троян, Общински комитет Васил Левски – Троян, както и предварително заявилите участие ученици от групите по екология на СУ „Васил Левски“ Троян, с ръководители Магда Латинска и Мариела Тенева.

Сборният пункт е на 29-ти април (събота) в 10 часа, в градинката до блок „Капинчо“, където е старта на кроса по стъпките на Левски.

Нужно е само да вземете с вас доброто си настроение и обич към природата, останалото ще осигурим и организираме ние!

Нека заедно в съботата се докоснем до здравословния и активен начин на живот, като усетим енергията и заветите на Апостола на свободата - Васил Левски, вървейки по неговите стъпки за една благородна кауза!

Нека заедно да обърнем Човешкото си Лице към Природата, като им помогнем поне с малко да се отърси от лошите ни навици и покажем, че искаме да живеем в чиста околна среда!

---

Николай Тодоров и екипа на Сдружение „Троян в бъдещето“

Споделяне