Ловците от СЛРД - Троян бяха инструктирани за новия ловен сезон

На 25 септември 2023 г. в Народно читалище „Наука – 1870“ в Троян се проведе инструктаж за ловците от Сдружение Ловно-рибарско дружество Троян. Инструктажът беше проведен от представители на различни институции, включително: Районна служба по безопасност и защита на населението (РСПБЗН) – Троян; Районно управление (РУ) на МВР Троян; Държавна горска служба (ДГС) Троян; ДГС Борима и ДГС Черни Осъм. Това съобщават от ловното сдружение в Троян.

Инструктажът

Основни теми на инструктажа бяха пожарна безопасност и гасене на горски пожари;  Профилактика на Африканската чума по свинете (АЧС); Закон за лова и опазване на дивеча; Съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие; Пожарна безопасност

Инспекторът от РСПБЗН – Троян гл.инсп. Петър Петров запозна ловците с основните правила за пожарна безопасност в гората. Той акцентира върху необходимостта от внимателно боравене с огън, особено при лоши метеорологични условия.

Профилактика на АЧС

Ветеринарен лекар запозна ловците с мерките за ограничаване разпространението на АЧС. Той подчерта, че е важно ловците да спазват правилата за биосигурност, за да не донесат заразата в страната.

Закон за лова и опазване на дивеча

Специалистът по лова от СЛРД Троян инж.Сашо Василков запозна ловците с основните изисквания на закона за лова и опазване на дивеча. Той акцентира върху необходимостта от носене на светлоотразителни екипи, спазване на график за групово ловуване на дива свиня и избор на ръководител на лов.

Съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие

Главен инспектор по стрелкова подготовка от ОД МВР Ловеч запозна ловците с изискванията на закона за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие. Той подчерта, че е важно ловците да боравят с оръжието си безопасно и отговорно.

Инструктажът беше полезен за ловците от Троян. Той им даде възможност да се запознаят с основните правила и изисквания за безопасен лов.

---

СЛРД - Троян

Споделяне