Ротари клуб - Троян връчи своите награди за завършено средно образование

Президентът на Ротари клуб Троян Михал Капоун с наградените (отляво надясно) Лъчезар Чавдаров, Стефан Станевски, Пламен Цочев, Георги Богослов, Виктор Стефанов Президентът на Ротари клуб Троян Михал Капоун с наградените (отляво надясно) Лъчезар Чавдаров, Стефан Станевски, Пламен Цочев, Георги Богослов, Виктор Стефанов

На тържествена церемония, провела се на 28 май 2024 г. в хотел "Троян Плаза", Ротари клуб - Троян връчи за девети път своите традиционни награди за абитуриенти от средните училища в община Троян. В присъствието на ротарианци, родители и близки и представители на медии президентът на клуба за 2023/2024 Михал Капоун отличи с грамота и парична премия лауреатите, номинираните от педагогическите съвети:

(подредени по азбучен ред)

Виктор Радков Стефанов - СУ "Васил Левски" - Черни Осъм

Георги Христов Богослов - ПГМЕТ "Академик Ангел Балевски" - Троян

Лъчезар Тихомиров Чавдаров - НУПИ "Проф. Венко Колев" - Троян

Пламен Тихомиров Цочев - СУ "Св. Климент Охридски" - Троян

Стефан Николаев Станевски  - СУ "Васил Левски" - Троян

Наградата за средно образование на Ротари клуб се връчва за изявени дарби и постижения в областта на науката, изкуството и спорта.

Михал Капоун поздрави учениците и ги запозна с историята, целите и дейността на световната неправителствена организация Ротари.  Представяйки троянския клуб, той каза, че в него членуват хора с доказани лидерски умения, професионалисти в своята работа и най-вече хора с големи сърца готови да помагат на обществото за неговото развитие и благополучие.

При връчване на приза бяха представени учениците и техните постижения и качества.

Виктор Радков Стефанов

Завършва училището за планински водачи "Васил Левски" - Черни Осъм с постигнати високи резултати в учебната и професионална дейност. Активен участник в организираните училищни практики и мероприятия.

Допринесъл е за престижа на училището и неговото популяризиране.


Георги Христов Богослов

Завършва ПГМЕТ "Академик Ангел Балевски" - Троян с отличен успех специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника". Той е активен участник в училищни и извънкласни дейности - състезания и олимпиади.

През 2024 г. на олимпиадата по Техническо чертане заема първо място на областен кръг и призово място с добра оценка на националния кръг. Тази година достига до Национален кръг на състезанието по професии „Най-добър техник в машиностроенето" и заема призово място. Част е от отбора на училището в състезанието по професии „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС".

Като изключително съвестен и коректен в отношенията си с учителите и съучениците си, го определя Педагогическия съвет на училището.


Лъчезар Тихомиров Чавдаров

Завършва НУПИ "Проф. Венко Колев" - Троян, специалност „Рекламна графика” и е един от отличниците на випуска. Изключително отговорен, съсредоточен и търсещ нови предизвикателства. Свири на пиано и флейта. Има засилена интерес в областта на математиката е носител на множество първи места и награди. В спорта успхите му са свързани с биатлона - носител е на 2 златни, 8 сребърни и 7 бронзови медали от държавни състезания.

През 2011 г. на конкурс на Българска народна банка за рисунка на тема „Моята идея за български символ на европейските пари” печели Първо място.

Вписан е в книгата „Успелите деца на България” на Фондация Димитър Бербатов през 2014 год.


Пламен Тихомиров Цочев

Завършва профил „Хуманитарни науки“ в СУ "Св. Климент Охридски" - Троян. Oтличава се изключителна отговорност към образователия процес и училищната инститиция. Притежава аналитичен ум и целенасоченост. Интелектуалните му качества са оценени и от съучениците му, които с уважение са ги признавали публично. Отлично владее английски език. Бил е знаменосец на училището.

Учителският състав на училището в своето предложение, изразява увереност, че Пламен ще се изгради като достоен представител на поколението си.


Стефан Николаев Станевски

Дипломира се в СУ "Васил Левски" - Троян, профил „Софтуерни и хардуерни науки“ постигайки отлични резултати в училище по всички предмети. Има интерес и работи в областта на компютърната графика.

На изпитите за придобиване на Кеймбридж сертификат по английски език постига резултат 207 точки от 210 възможни за ниво С1, което покрива и част от ниво C2.


След връчването на наградите последва традиционната снимка на клуба с отличените абитуриенти и пожелания за успехи в бъдещето им развитие.

 # Бел. ред.: Още снимки може да разгледате във фотогалерията по-долу!

Споделяне

Галерия със снимки