Стартираха дейностите по изпълнение на проекта по Обществен форум "Възпоменателна пътека Никола Войновски"

Днес групата от доброволци ентусиасти от Инициативен комитет "СЛЕДИ НА ГЕРОИЗМА" стартирахме дейностите на терен, в изпълнение на проекта ни по Обществен форум "Възпоменателна пътека Никола Войновски". Заедно с Парк "Централен Балкан" започнахме просичане на трасето, заедно с отливане на стъпки за поставяне на инфо табелите и изкопни дейности по оформяне на терена за отдих до финалното разклонение към паметника на Никола Войновски.

Работата започно сръчно и сговорно. Не ни смути лошата прогноза за времето, нито мокрия терен. Времето беше ограничено, с оглед предстоящите ми следобеда комисий към Общинския съвет, но се справихме и успях да се вмъкна навреме в графика си.

Използвам поста за да покажа и още едно обществено полезно дело на нашите приятели от ТД Балканска Звезда, които пак заедно със съдеиствието на Парк "Централен Балкан", със собствени сили и средства направиха изключително здрав мост над Камачарска река. На снимката е председателя на дружеството Тодор Петковски на въпросното съоръжение. Не знам дали от снимката става ясно за какъв титаничен ръчен труд става на реч, но съм трижди убеден, че туристите, които са преминавали през Камачарската река по маршрута към и от х. Ехо и Богоя, ще славят подобаващо строителите на моста. Не малко от тях са закисвали в студените му води и нерядко са се отказвали от преход заради несигурния брод.

Нека си пожелаем все така спорна работа като днес и да доведем проекта във възможно най кратки срокове до завършек. Не че трябва да бързаме, но ни чакат още не по малко важни дела, а те си искат своето отделено време.

Споделяне