Понеделник, 03 Февруари 2020 18:30

Новият управител на "Общински пазари" встъпва в длъжност на 10 февруари

Росен Веселинов - управител на "Общински пазари" ЕООД Росен Веселинов - управител на "Общински пазари" ЕООД

Новоизбраният управител на общинско дружество "Общински пазари" ЕООД Росен Веселинов официално ще встъпи в длъжност на 10.02.2020 г. (понеделник). Това потвърди самият той.

Припомняме, че след проведен конкурс за управител на общинската фирма "Общински пазари" ЕООД, бе избран Росен Веселинов. В конкурса участваха двама кандидати. Вторият е Милена Камачарова, която също се е представила много хубаво и кметът възнамерява да я покани на разговор, за да обсъдят възможностите за сътрудничество.

Росен Веселинов досега работеше във „Велде”, председател е на общинската организация на БСП и общински съветник. С поемане управлението на общинското дружество, според Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), той трябва да напусне общинския съвет. Овакантеното място в местния парламент трябва да се заеме от инж. Васил Радойчевски, който бе съветник и в предишния мандат. Очаква се на следващото заседание на 13 февруари той да положи клетва като общински съветник.

"Общински пазари" ЕООД извършва собствена стопанска дейност, посредническа дейност, в т.ч. комисионна търговия, даване обекти под наем, реклама и издателска дейност, дейност като стоково тържище по смисъла на чл.3 от Закона за стоковите борси и тържищата, всички дейности не забранени от закона.