Петък, 06 Март 2020 18:59

Инициативният комитет за изграждане паметник на Васил Левски в Троян вече със страница и във Фейсбук

На 19 февруари 2020 г. Инициативен комитет (ИК) за изграждане паметник на Васил Левски в град Троян обяви на своя пресконференция официалното начало на кампания за набиране на средства за изграждане на паметника. Сформираният ИК наброява 16 души, сред които и родственици на Васил Левски.

През тази седмица комитетът създаде и своя страница в социалната мрежа "Фейсбук", за да може да се популяризира кампанията за набиране на средства. От следния линк може да посетите страницата, където да получите повече информация за кампанията или да зададете своя въпрос: Инициативен комитет за изграждане паметник на Васил Левски

От ИК напомнят, че паметникът на Васил Левски ще бъде разположен при сградата на НЧ “Наука-1870 г.”, град Троян, а в авторския колектив са известните проф. Чапкънов и арх. Константинов.

ИК ще вписва имената на дарителите в специална книга, но всеки който желае може да направи дарение и анонимно.

Художникът Иван Хаджийски дари портрет на Васил Левски, който ще бъде подарък от Инициативния комитет за най-големия дарител в кампанията.

ИК събира и произведения на изкуствата и занаятите, с които ще организира благотворителен търг, средствата от който ще постъпят по сметката на кампанията.

ИК е в състав:

акад. Константин Косев, проф. Цочо Бояджиев, проф. Иван Гаврилов, Христина Богданова (родственик на Васил Левски), Васил Караиванов (родственик на Васил Левски), Стефан Караиванов (родственик на Васил Левски), Васил Василев (Председател на Общобългарски комитет Васил Левски), Донка Михайлова (кмет на Община Троян), Петко Пенков (Председател на Общински съвет-Троян), Цанко Спасовски (Ротари клуб-Троян), Венелин Ангелов (Комитет “Васил Левски”, гр. Троян), Марин Радевски (предприемач), Николай Тодоров (общественик), Цвятко Дочев (художник), Пенко Терзиев (архитект), д-р Виолета Койновска (председател на настоятелството на НЧ “Наука-1870 г.”, гр. Троян).