Теодора Дудева: Ако правиш само едно нещо всеки ден само с 1% по-добре от вчера, ти ще завършиш годината 37 пъти по-успешен Избрана

Теодора Дудева, преподавател и директор в „Орифлейм“ Теодора Дудева, преподавател и директор в „Орифлейм“

Равносметката на Теодора Дудева, преподавател и директор в „Орифлейм“.

2021-а бе интересна година, година на предизвикателства, година на търпение и търпимост, на разбирателство и на разбиране!

Аз обичам да работя и да подреждам деня си. Намирам време за всичко. През отминаващата година намерих повече време за себе си. Научих се на себеуважение. С малки стъпки постигнах добри резултати  във визията си – мечтата на всяка жена!

Прочетох много интересни книги, срещнах уникални хора, посетих планирани места – нови и вече любими! Това е моят начин да се зареждам – пътуване и красива природа. Пожелавам на всеки да намери своето „зарядно“ – това е първа стъпка към по-добър живот.

 

В професионален план: в училище през юни изпратих моите абитуриенти – първите в дуалното обучение в Троян. Едно голямо предизвикателство за мен и моите колеги, но се справихме и продължаваме да реализираме проекта „Учене чрез работа“.  През септември посрещнах новия випуск. Класен ръководител съм на  бъдещите техници по транспортна техника – будни деца, живи, с голям потенциал. За тях ще се пише и говори тепърва, повярвайте ми!

Продължавам да се занимавам с фотография за удоволствие. Обожавам да улавям мигове и да ги запечатвам на кадри. Имам си и последователи – моите ученици от групата по интереси „Физика на фокус“.

От 26 години развивам и собствен бизнес в сферата на МЛМ. Партнирам с шведската компания „Орифлейм“, като удоволствието от тази дейност е пълно, защото превръщам много дами и кавалери в уверени партньори. Работим, забавляваме се, развиваме се и вървим напред. Това е училище по позитивизъм – дефицитна стока напоследък.

Един от важните и осъзнати уроци на 2021 беше фактът, че ако правиш само едно нещо всеки ден само с 1% по-добре от вчера, ти ще завършиш годината 37 пъти по-успешен /проста математика (1,00)365  = 1,00   а    (1,01) 365 = 37,7!/

Какво ме тревожи? Младите хора, които търсят бързата и лесна печалба и смятат, че ще я намерят в чужбина. Моята мечта е те да виждат бъдещето си тук и да работят за него сега! Посвещавам повечето си постове в социалните мрежи на този въпрос.

Като огледам всеки един ден в тефтера си, мисля, че почти всичко планирано е свършено. Аз си поставям реалистични цели, защото имам мечти, но съм ги превърнала в цели с конкретни срокове. Всеки един успял човек работи с предварително съставен план. Ако не планираш, ти планираш неуспеха си. Това е тайната на успеха!

Има още прости правила, но нека ги разкрия в някоя следваща среща.

Скъпи приятели, изпратете 2021-а с любов и посрещнете 2022-а със здраве! Пазете го и се грижете за него, като започнете първо от вашия душевен комфорт! Времето ви трябва да отива за неща, които са необходими, печеливши или дълбоко удовлетворяващи!

---

Теодора Дудева, преподавател и директор в „Орифлейм“

Споделяне