Художникът Владимир Киров: Любовта на хората ми даде увереност в смисъла на живота Избрана

Художникът Владимир Киров Художникът Владимир Киров

Още една година си отива, изпълнена със страданията, тревогите, радостите и любовта на хората. Хора лъгани, хора бедни, болни, състрадателни, изпълнени с любов и надежда за по-добър живот. Иска ми се хората, мечтаещи за добро, да го получат. Нагледахме се на политически битки и интриги.

В тези времена преживявам тежки моменти, липсата на любим човек, последиците от една продължителна лъчетерапия и поредната операция. От друга страна, получих любовта на децата си, на учениците си, на колегите и приятелите. Това ми даде увереност в смисъла на живота. Рисувах и се радвах на това, което правя.

В изложбата, посветена на съпругата ми Светлана в Троянската галерия "Серяковата къща", участваха и децата ми. Те направиха така, че изложбата да придобие смисъла на приемственост между поколенията и посланията на творбите им и тяхната естетика бяха почувствани. По-късно през ноември реализирах изложба в СитиМарк арт център - София. На откриването се наложи да преодолея болката от поредната операция, за да се усмихна и разкажа на зрителите за процеса на създаване и търсене на красивото в моите картини.

Сега подготвям изложба, посветена на жената, в Пловдивската галерия "Сигна".

Надявам се Новата 2022 година да донесе светлина и обич в душите на хората и да бъде успешна и благодатна!!!

---

Владимир Киров

Споделяне