Стартира процедурата по избор на спортист на годината на община Троян за 2018 г.

Стартира процедурата по избор на "Спортист на годината", "Спортист на годината до 16 годишна възраст" и "Специални награди" - в които са включени отбор на годината в колективните спортове, отбор на годината в индивидуалните спортове, треньор на годината и треньор на годината за състезания от ученически спортни игри.

Срокът, през който анкетите ще са активни е от 11.12. до 18.12.2018 г.

Гласуването е електронно и в него участват спортни клубове - по 1 вот, общинска администрация - по 1 вот и граждани, като гласовете на гражданите се обобщават и носят общо 1 вот на кандидат от анкетните карти.

Съставена е комисия от представители на общинската администрация и общински съвет, която в срок до 20.12.2018 г. трябва да извърши класиране на номинираните във всички категории.

Церемонията по връчване на приза „Спортист на годината на община Троян за 2018 г.“ ще се състои на 21.12.2018 г. в Информационно-културен център - Троян.

Номинираните спортисти тази година са състезатели по биатлон, колоездене, самбо, джудо, ориентиране, баскетбол, ATV, сред които е и Владимир Илиев - „Спортист на годината – Троян“ за 2017 г. Пълния списък на участниците може да прочетете на сайта на Община Троян.
Изненадващо тази година е отсъствието на почетния гражданин на град Троян - Станимир Беломъжев - състезател по ски ориентиране, който не еднократно е участвал в тази надпревара през годините, а през 2017 спечели наградата на гражданите.

Отборите, участващи в анкетата са колоездачен клуб „Хемус-1896 г. “ – Троян и ССК „Чавдар“ в индивидуалните спортове и баскетболен клуб "Чавдар" и футболен клуб "Чавдар" в колективните спортове.

В надпреварата за треньор на годината са номинирани само двама участника - Венцислав Кепов - треньор по футбол и Николай Цанков - треньор по джудо и самбо.

Ако желаете да дадете вашия вот, анкетите може да намерите тук: http://www.troyan.bg/sportist-na-godinata-troyan-2018

 

*Снимката е от сайта на Община Троян

Споделяне