Четвъртък, 09 Юли 2020 19:02

Отлично начало на сезона за троянския колоездачен клуб "Хемус-1896"

Отлично начало на сезона за троянския колоездачен клуб "Хемус-1896" Снимки: КК "Хемус-1896" Троян

На 20 и 21.06.2020 се проведе първото състезание за сезона „Изкачване на Витоша” и Купа „Долчини-София”, с които бе открит спортно-състезателния сезон за 2020 г. в България.

През първия ден в „Изкачване на Витоша” Радослав Грънчаров се представи отлично и зае четвърто място, като преди него са само трима състезатели от Сърбия. Така той показа, че е един от най-добрите български колоездачи в категория юноши младша възраст .

Втория ден се проведе критериум по точки в Южния парк в София за „купа Долчини-София”, като Стефан Йовевски зае второ място при момчета старша възраст. Той остави пред себе си състезател от Сърбия и показа, че може да спори за победи през настоящия сезон и в по голямата възрастова група момчета старша възраст.

На 27.06.2020 г. в гр. Пазарджик се проведоха състезания във всички възрастови групи за купа „Пазарджик”. Отлично се представи състезателят на КК "Хемус-1896" Стефан Йовевски които демонстрира за пореден път класата си завоювайки първо място при момчета старша възраст. Много добре се представи и Радослав Грънчаров който зае 6-то място при юноши младша възраст. Христо Гечев зае 5-то място при мъжете.

Отлично се представиха и момичетата в клуба, които също се качиха на почетната стълбичка, като Мартина Младенова зае 3-то място във възрастовата група момичета старша възраст, а Изабела Пехливанова остана на 2-ро място при момичета младша възраст.

Тези успехи са поредно доказателство, че в колоездачен клуб „Хемус – 1896” се изграждат млади, качествени състезатели, които са бъдещето на колоезденето в България.

От ръководството на клуба изказват благодарности на спонсорите на отбора Судал ЕООД, Калинел ЕООД, Униор ЕООД и Веломагазин Хемус Троян.

Източник: КК "Хемус-1896" Троян

 

www.HemusNews.com