Оспорвани битки и отлично представяне на Майкъл Иванов в състезанията по СуперМото в Кюстендил

Майкъл Иванов и Красен Кънчев в една от множеството оспорвани битки на пистата Майкъл Иванов и Красен Кънчев в една от множеството оспорвани битки на пистата Снимка: Lap.bg

През изминалите почивни дни се проведоха 2-ят и 3-ят кръг на BMU European championship 2020 по СуперМото на писта „Пауталия“ в Кюстендил. И в двата дена в различните класове участие взеха общо 25 пилота, сред които бе и троянецът Майкъл Иванов. Високите температури не попречиха на състезателите да покажат най-доброто от себе си и в двата състезателни дена да проведат супер оспорвани и интересни битки.

В събота, 29.08., се проведе 2-ят кръг от BMU European championship 2020 по СуперМото. Майкъл взе участие в клас OPEN, където трима пилоти караха един зад друг през цялото време и бе изключително оспорвано. 18-те обиколки и в двата манша бяха доказателство за желанието за победа на Майкъл Иванов (МСК НСА Моторспорт, Хускварна), Красен Кънчев (МСК БГ Пауър, КТМ) и Михаил Флоров (АМСК АИТ Рейсинг тим, Хускварна).

В първия съботен манш Майкъл поведе колоната, но 6 обиколки преди края беше задминат от Кънчев, а в последната и от Флоров и в този ред финишираха за манша. Във втория манш, отново силен старт на троянеца Майкъл Иванов, който не допусна да бъде изпреварен до края въпреки опитите на Кънчев и Флоров. В крайното класиране от двата манша на подиума за награждаване на третата позиция се качи Михаил Флоров с 42 точки, Майкъл Иванов стана втори с 45, а Красен Кънчев е крайният победител с общ актив от 47 точки.

В неделя, 30.08., се проведе 3-ят кръг от BMU European championship 2020 по СуперМото. И в него зрителите край писта „Пауталия“ в Кюстендил видяха много оспорвани и интересни състезателни маншове. Отново горещо време, отново много динамично и напрегнато беше в клас OPEN където състезателите трябваше да направят отново по 18 обиколки. Този път обаче Майкъл Иванов (МСК НСА Моторспорт, Хускварна) бе нахъсан до краен предел и триумфира като победител и в двете неделни състезания.

В първия неделен манш, също както в съботния, отново Майкъл Иванов се захапа яко с Красен Кънчев и разликата помежду им бе едва 3-4 десети в отделните обиколки. На Кънчев обаче не му издържаха нервите и при едно скъсяване на дистанцията в завой ритна задната гума на Майкъл, който се движеше пред него и това доведе до дисквалифицирането му. До края на манша Майкъл безпроблемно завърши първи, втори се класира Тотев, а трети Виктор Нейчев (МСК БГ Пауър).

Във втория манш отново надпреварата беше гума до гума и отново битката бе между Майкъл и Красен Кънчев. Майкъл поведе от самото начало, но през цялото време води още по-оспорвана битка с Красен. Разликите във всяка обиколка бяха от 1 до 3 десети. Красен Кънчев направи най-бързата обиколка в състезанието (49,970 сек.) и бе единственият, който слезе под 50 секунди за обиколка, но при поредна атака в последния тур преди финала той падна. Той все пак успя да продължи и да завърши втори пред Янко Ташев.

В крайното класиране от двата неделни манша от 3-я кръг Майкъл Иванов добави максималния брой от 50 точки за общото класиране, оставайки след себе си Димитър Тотев (40 точки, МСК БГ Пауър, КТМ) и Янко Ташев (36 точки, МСК Ридо Самоков, КТМ).

Следващият уикенд (5-6 септември) е поредният кръг от републиканския шампионат по мотокрос в Кортен (Община Нова Загора).

Снимки LAP.bg

 

www.HemusNews.com

Споделяне